Składniki:
- 1kg sera na sernik (np. z wiadereczka)
- 1 budyń śmietankowy lub waniliowy
- 1 budyń kakaowy
- 7 jajek
- 200 g masła
- 1 szkl cukru
- cukier waniliowy
- olejek pomarańczowy
- rodzynki
Sposób wykonania:
Oddziel żółtka od białek. Masło ucieraj z cukrem w mikserze. Dodaj cukier waniliowy i po 1 żółtku. Kiedy masa będzie kremowa dodaj mąkę. Na koniec dodaj ser. Podziel masę na 2 części. Do jednej dodaj budyń śmietankowy i olejek pomarańczowy a do drugiej budyń kakaowy i ponownie zmiksuj masy serowe. Do białej masy dodaj rodzynki i wymieszaj. Białka ubij na pianę i po połowie dodaj do każdej części masy serowej.
Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Wylej na papier białą masę. Następnie rozkładaj łyżką masę kakaową- nie rozsmarowuj.
Piecz 60 minut w temperaturze 180oC.






Polecam również:

Lekkostrawne i niskokaloryczne danie. Doskonałe dla osób chcących zrzucić wagę.