Składniki:

  • 3 liście kapusty pekińskiej
  • ½ długiego ogórka
  • 1 duże jabłko
  • ¼ małego pora
  • sól
  • 2 łyżki jogurtu kokosowego (jogurt bezmleczny)
  • ½ małej cytryny
  • 1 łyżeczka miodu faceliowego

Sposób wykonania:

Liście kapusty umyć, wyciąć część zdrewniałą, poszatkować. Jabłko i ogórka umyć, obrać ze skóry i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Por pokroić w cienkie paseczki. Warzywa wymieszać. Przygotować sos. Do szklaneczki wlać wyciśnięty sok z cytryny, dodać jogurt kokosowy, miód, sól i wymieszać dokładnie. Na koniec wlać sos i wymieszać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *